Κάποτε ήξερα ένα φίλο που ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο. Πάντα του έλεγα πως με αυτά τα αστεία του με κάνει και γελάω, του έλεγα πως για να κατακτήσει κάποιος τον κόσμο πρέπει να νικήσει όλο το κακό που υπάρχει και αυτό είναι αδύνατο. Του άρεσε να περνάει το χρόνο του τρέχοντας στο γήπεδο του σχολείου, εγώ πάντα καθόμουν και τον έβλεπα. Δεν τα έβαζε ποτέ κάτω ήθελε να τερματίσει.
«Τρέχω για να γίνω δυνατός, τρέχω για να πάω παραπέρα με τα όνειρα μου στο δρόμο μου» έλεγε όποτε τελείωνε και ερχόταν να με βρει στις κερκίδες.

Ήμασταν μαζί από το δημοτικό μέχρι το λύκειο. Ήταν ο κολλητός μου, εκείνος που έλεγα όλα μου τα μυστικά και ήξερα πως θα είναι δίπλα μου για μια ολόκληρη ζωή. Μέχρι που μια μέρα έγινε αυτό που άλλαξε για πάντα τη ζωή μου. Γυρνούσαμε εκείνη την νύχτα από την έξοδο που είχαμε με μερικούς φίλους. Αυτός ήταν οδηγός εγώ δίπλα του ακούγαμε μουσική από το ραδιόφωνο, τραγουδούσαμε και εμείς μαζί με το τραγούδι. Θυμάμαι να του λέω «Πρόσεχε!!».

Μετά ξύπνησα στο νοσοκομείο, οι γονείς μου ήταν εκεί έκλαιγαν αλλά μόλις είδαν να ανοίγω τα μάτια μου σηκώθηκαν και ήρθαν από πάνω μου.
«Τι έγινε; Γιατί είμαι εδώ;»
«Είχες ατύχημα, αλλά όλα θα πάνε καλά γιε μου.» μου είπε ο πατέρας μου κρατώντας μου το χέρι.
«Που είναι ο κολλητός μου;»
«Γιε μου λυπάμαι αλλά..»
«Δεν σε πιστεύω είναι ψέματα, ξυπνήστε με τώρα ζω ένα εφιάλτη.» είπα και άρχισα να κλαίω τόσο δυνατά που ήρθαν οι νοσοκόμοι να μου δώσουν ηρεμιστικά.

Τελικά οι κηδείες είναι τόσο καταθλιπτικές όπως στις ταινίες.Την μέρα εκείνη ήταν όλα σαν ένα μεγάλο ψέμα, όλοι ήταν θλιμμένοι, μέχρι και ο ουρανός ήταν κατάμαυρος έτοιμος να αρχίσει να δακρύζει μαζί μας. Δεν το είχα καταλάβει πως έφυγες, δεν ήθελα να το πιστέψω ακόμα πώς όλα αυτά τα όνειρα που κάναμε μαζί, τα τραγούδια που τραγουδούσαμε και γελάγαμε, όλα είχαν χαθεί σε μια στιγμή. Πάντα μου έλεγες να ονειρεύομαι και με πολύ προσπάθεια κάποια μέρα θα τα καταφέρω.

Θυμάμαι που μου έλεγες πως θα κατακτήσεις τον κόσμο μια μέρα, λοιπόν το έχεις καταφέρει κολλητέ.
Θα τα ξαναπούμε..

(Το παραπάνω κείμενο είναι δημιούργημα φαντασίας, οποιαδήποτε ταυτοποίηση είναι απλή σύμπτωση.)